Cateva proprietati care deosebesc mierea naturala de cea contrafacuta:
🐝 Multi dintre noi cumpara miere fara insa a o mirosi cand desfac borcanul. Mierea naturala are o aroma specifica, are parfumul florii de la care provine, chiar daca mai discret. Este o adevarata armonie intr-un borcan 😊
🐝 Gustul mierii naturale este foarte fin;
🐝 Mierea naturala poate contine asa zise ,,impuritati”, adica polen, mici particule de ceara, propolis. Nu este obligatoriu sa le vedem, dar atunci cand apar sa tinem cont ca poate fi o caracteristica a acesteia;
🐝 Cristalizarea ( sau zaharisirea, asa cum mai este numit, popular, acest proces) este o caracteristica importanta a mierii naturale. Albinele transforma zaharurile complexe in doua zaharuri simple : glucoza si fructoza. Cristalizarea mierii depinde de proportia dintre aceste doua zaharuri. Cu cat procentul de glucoza este mai mare cu atat mierea cristalizeaza mai repede ( ex.mierea de rapita). Cu cat procentul de fructoza este mai mare , cu atat timpul de cristalizare este mai lung ( ex.mierea de salcam). Toata mierea naturala cristalizeaza mai devreme sau mai tarziu;
🐝 Daca punem o lingura de miere cristalizata intr-un pahar cu apa rece, ea ramane un timp pe fundul paharului , nu se dizolva imediat. Si chiar amestecata cu apa se dizolva mai greu;
🐝 De asemenea o lingura de miere lichida introdusa intr-un pahar cu apa ar trebui sa curga continuu, nu cu picaturi;
Tinand cont de aceste detalii putem sa verificam singuri calitatea mierii pe care o consumam si ne putem bucura de un produs cu adevarat exceptional pentru sanatate.
Fii primul care scrie o recenzie despre “Cum deosebim mierea naturala de cea contrafacuta”
Fii primul care scrie o recenzie despre “Cum deosebim mierea naturala de cea contrafacuta”