Caută analize după cod produs

Produsul a fost adăugat în coș

Transport: GRATUIT:

  • - pentru comenzile care conțin produse marcate cu "TRANSPORT GRATUIT"
  • - pentru comenzile în valoare de peste 9900 lei
  • - în zilele cu transport gratuit (anunțate pe INSTAGRAM)

STANDARD:

  • - 1000 lei - București
  • - 1200 lei - alte localități din zona de acoperire a firmei de curierat
  • - 1800 lei - pentru zone ce nu se află în zona de acoperire a firmei de curierat

Niciun produs în coș.

Produsul a fost adăugat în coș

Transport: GRATUIT:

  • - pentru comenzile care conțin produse marcate cu "TRANSPORT GRATUIT"
  • - pentru comenzile în valoare de peste 9900 lei
  • - în zilele cu transport gratuit (anunțate pe INSTAGRAM)

STANDARD:

  • - 1000 lei - București
  • - 1200 lei - alte localități din zona de acoperire a firmei de curierat
  • - 1800 lei - pentru zone ce nu se află în zona de acoperire a firmei de curierat

Niciun produs în coș.

Despre mierea de salvie și beneficiile ei

Ce este mierea de salvie?

Mierea de salvie este o miere monoflorală produsă de albine prin colectarea și transformarea nectarului florilor găsite pe plantele din specia Salvia.

  • Gust: dulce și echilibrat
  • Aromă: dulce, gust floral. Uneori are un amestec de note fructate și condimentate.
  • Culoare: extra deschisă ( caldă, aurie), până la galben verzui deschis.
  • Conținut de umiditate: scăzut. Acest lucru o face să aibă o textură groasă.
  • Fructoza: conținut ridicat
  • Glucoză: conținut scăzut (uneori chiar mai puțin de 30%)
  • Cristalizarea: lentă. Poate rămâne lichidă timp de câțiva ani fără tratament special. Acest lucru se datorează raportului ridicat dintre fructoză și glucoză.
  • Conținut de antioxidanți: scăzut. Chiar și mai puțin de 20%

Mierea de salvie este un soi monofloral apreciat datorită conținutului său scăzut de umiditate și a ratei de cristalizare extrem de lentă. Există multe specii de salvie pe care albinele le pot folosi la fabricarea mierii de salvie, dar cele mai populare sunt florile albe si mov ale plantei cu același nume.

Despre salvie

Salvia este o plantă perenă din familia Laminacea.

În funcție de cultivare, culoarea frunzei și a florii sale poate varia foarte mult. De obicei, este verde argintiu deasupra și aproape alb în partea inferioară, având frunze ovale moi. Florile în vârtejuri variind de la violet la roz deschis.

Salvie neagră și salvie albă sunt cele mai cunoscute specii, în timp ce formele cultivate sunt salvie purpurie și salvie roșie.

Cum produc albinele miere de salvie?

În momentul în care albina colectează nectarul de salvie, acesta este amestecat cu o enzimă din gura albinelor. Enzima este secretată de glandele albinei. Când albinele se vor întoarce în stup, vor trece nectarul de salvie pe care l-au adunat între ele amestecând în continuare nectarul cu această enzimă.

Acest lucru va reduce conținutul de apă transformând nectarul în miere. Apoi vor depune mierea de salvie în celulele de ceară, dar în acel moment, conținutul de apă poate fi prea mare. Pentru a reduce conținutul de apă, albinele își vor vântura aripile deasupra celulei de ceară, acesta, la rândul său, va evapora o parte din apă.

Odată ce au terminat procesul, mierea va avea un conținut de apă aproximativ sub 20%. Apoi va fi plafonat, iar albinele vor repeta procesul din nou.

Beneficii:

  • Vindecarea rănilor și arsurilor: Au fost raportate efecte pozitive ale utilizării mierii crude asupra rănilor și arsurilor.
  • Combate infecțiile: Oamenii de știință din 2010 au raportat că mierea prin proteinele sale are capacitatea de a ucide bacteriile.
  • Ameliorarea simptomelor de răceală și tuse: S-a dovedit că mierea este benefică în ameliorarea simptomelor de răceală și tuse. Organizația Mondială a Sănătății recomandă de fapt mierea ca remediu natural pentru tuse.
  • Antioxidanți: Mierea crudă de înaltă calitate conține mulți antioxidanți utili. Aceștia includ compuși fenolici precum flavonoizii și acizii organici.
  • Scade nivelul trigliceridelor: Trigliceridele sunt asociate cu rezistența la insulină și sunt un factor principal al diabetului de tip 2. Mai multe studii au legat consumul regulat de miere cu niveluri mai scăzute de trigliceride, mai ales atunci când este utilizat pentru a înlocui zahărul.
  • Stimularea activităţii vasculare
  • Reglarea activității hormonale

Mierea de salvie se cristalizează?

Ca și în cazul altor soiuri de miere, mierea de salvie cristalizează și ea. Cu toate acestea, datorită conținutului său scăzut de umiditate, are o rată de cristalizare extrem de lentă.

Conținutul ridicat de fructoză înseamnă că aceasta cristalizează lent când este depozitată la temperatura camerei.

Când ar trebui să evitați mierea de salvie?

Ar trebui să evitați mierea de salvie dacă aveți alergii care vă pot face sensibili fie la miere, fie la salvie. Dacă aveți alergie la albine ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră.

În plus, mierea crudă de orice fel, inclusiv mierea de salvie, nu trebuie administrată niciodată unui copil sub un an. Acest lucru se datorează faptului că mierea crudă poate provoca o boală rară, dar gravă (botulismul infantil) cauzat de un anumit tip de bacterii.

#INTERESTINGFACTS

Dintre toate soiurile de miere, are cea mai bună aromă (de miere) care se potrivește de minune cu mâncăruri sărate și brânzeturi tari. Merge bine ca ingredient în sosuri pentru grătar și glazuri.

Un înlocuitor ideal și sănătos al zahărului și o pereche perfectă cu untul dvs. de arahide.

Încercați-l în bucătărie și, cu siguranță, va deveni rapid una mierea voastră preferată.

Fii primul care scrie o recenzie despre “Despre mierea de salvie și beneficiile ei”

Adaugă un review

Rating-ul tău

Acordă o notă

10% reducere la a doua comandă! Abonează-te la newsletter!