Mierea de hrisca este o miere mai putin cunoscuta, hrisca nefiind o planta care se cultiva peste tot in Romania. Culturi de hrisca exista in nordul tarii ( Suceava ) si in partea de est ( Vaslui). Hrisca este o planta ierboasa ale carei seminte sunt comestibile. Whole Grains Council , o organizatie care promoveaza alimentatia sanatoasa a inclus, ani la rand, hrisca in calendarul anual, calendar in care, in fiecare luna este mentionata o cereala sau o planta.
Foarte pe scurt despre mierea de hrisca. Pentru a obtine acest tip de miere, albinele trudesc si mai mult decat de obicei, pentru ca planta are flori foarte mici, ceea ce le ingreuneaza munca. Mierea de hrisca se recunoaste dupa culoarea inchisa ( rosiatic – brun inchis) si dupa gustul caracteristic , diferit de al oricarui alt tip de miere. Usor intepator si nu atat de dulce ca celelalte tipuri. Sursa de vitamina C, B1, B2, B3, B5, B6, B9, calciu , fier, zinc, sodiu , potasiu, precum si alte vitamine si minerale este alimentul ideal pentru toate varstele.
calmeaza tusea, fiind excelenta in raceli;
efect antimicrobian;
accelereaza vindecarea ranilor;
curata vasele de sange;
excelenta pentru sustinerea activitatii inimii;
pentru persoanele care sufera de ateroscleroza;
imbunatateste memoria;
se foloseste in tratarea depresiei;
excelenta in anemii;
lipsa de gluten o face un aliment potrivit si pentru cei care sufera de intoleranta la acest compus; Poate fi consumata ca atare, ori ca indulcitor pentru ceai, cafea, sucuri. In deserturi sau pe paine, este alimentul care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa.
Fii primul care scrie o recenzie despre “Mierea de hrisca – proprietati si beneficii;”
Acest site folosește cookie-uri. Continuând, presupunem că acceptați o astfel de utilizare. Aflați mai multe despre modulele cookie și cum să le personalizați la
Fii primul care scrie o recenzie despre “Mierea de hrisca – proprietati si beneficii;”