Mierea de mana provine din sucurile dulci (mana) recoltate de albine, sucuri rezultate in urma actiunii unor insecte ( afide, psilide, coccide) care traiesc pe anumite specii de arbori si arbusti. Este o miere mai rara, se recolteaza o data la 4, 5 ani si are de 20 de ori mai multe proprietati decat mierea poliflora, sau cea de salcam. Este un sortiment de miere care acopera in mare parte nevoile persoanelor care sufera de osteoporoza, care au deficit de minerale, sau in cazuri de rahitism. Culoarea este bruna, cu nuante verzui , rosiatice, sau negricioasa. Gustul este intens, caramelizat, iar parfumul ei miroase a rasina 💚😊 Dar ce este mai exact mana si de ce este acest sortiment de miere mai scump decat altele? Cu totii stim substanta aceea lipicioasa care exista pe copaci, in zonele de munte. In momentul in care micutele insecte , mentionate mai sus , inteapa ramurile si ramurelele copacilor din interior se scurge o seva dulce ( mana). Copacul percepe aceste mici intepaturi ca pe niste rani si pentru a le ,, cicatriza” secreta tot felul de substante cu rol antimicrobian. De aceea mierea de mana are , fata de alte tipuri de miere, mai multe minerale , polifenoli si antioxidanti pentru ca si un copac, fata de o floare, este mult mai solid si mai rezistent si are nevoie de mult mai multe substante pentru a se vindeca. Insa acel amestec de balsamuri, rasini si seva este mult mai greu de recoltat de albinute, fata de polenul florilor.
Proprietatile mierii de mana:
antiinflamatoare;
antioxidanta;
adjuvant in boli legate de prezenta toxinelor in organism;
boli dermatologice;
boli degenerative;
osteoporoza ;
rahitism;
pentru imunitate;
spasmofilie;
anemii;
Fii primul care scrie o recenzie despre “Mierea de mana”
Fii primul care scrie o recenzie despre “Mierea de mana”